Grafica pe calculator (Photoshop si Corel Draw)

cursuri grafica iasi

48 ore – 500 RON (550 RON la plata in rate)

Daca v-at hotarat sa patrundeti in lumea uimitoare a graficii pe computer, pentru a avea mai multe sanse sa obtineti un loc bun de munca sau doar din simpla curiozitate, ati nimerit exact unde trebuie.
Cursul de Grafica pe calculator (Incepatori) va introduce in lumea graficii de tip rastru si a graficii vectoriale cu ajutorul celor doua programe de grafica.
Programul CorelDRAW se bazeaza pe utilizarea graficii de tip vectorial, acest lucru permitand ca dimensiunea si forma imaginilor creeate sa poata fi schimbate fara a pierde din calitate imaginii. Simplu si eficient, el permite integrarea usoara a textului cu imaginile, in combinatii, forme si culori de o mare diversitate. De asemenea, programul ofera o gama bogata de efecte speciale ce pot fi utilizate pentru a crea machete publicitare de impact.
Cu ajutorul programului Adobe Photoshop CS4, unul dintre cele mai utilizate programe pentru editarea imaginilor, puteti nu numai sa prelucrati imagini fotografice, dar si sa creati compozitii diverse, chiar si tridimensionale, afise de reclama si o multime de alte lucruri imposibil sau dificil de realizat cu alte programe.
In cadrul cursurilor se pune accent pe realizarea de aplicatii practice. Cursantii vor avea de realizat, de la o sedinta de curs la alta, teme si aplicatii care vor fi apoi verificate de catre profesorul de curs pentru ca participantii sa fie siguri ca au lucrat corect si eficient.

Elemente asimilate pentru Adobe Photoshop

 • Modul de productie a elementelor grafice pentru documente electronice, Web sau materiale tiparite.
 • Instrumente, ferestre si meniuri Photoshop.
 • Exploram mediul de lucru Photoshop – instrumentele specializate de lucru cu analiza bara de proprietati si corelare cu ferestre specializate (ex: Layers, History, Paths, Info, Navigator, s.a.) si meniuri legate de operatiunile propuse, controlul culorilor, elemente pentru controlul mediului de vizualizare pe ecran – organizarea paletelor
 • Realizare selectii complexe (marquee, lasso, magic wand); crop-uri imagini si aplicatii practice pe fotografii, transformari proportionale si la dimensiune fixa, gradienti, pattern-uri, brush-uri, editare culori, instrumente de blurare, subexpunere sau supraexpunere a pixelilor, saturare sau desaturare a pixelilor, instrumente de clonare
 • Folosirea tehnicilor avansate de editare si retusare a imaginilor – corectare cromatica -introducerea de noi elemente; prelucrare + montaj de imagini (reasamblare elemente); Decupaj + ajustare tonala imagini in ansamblu si elemente din decupaj [folosire in special Pen Tool + Paths si Image > Adjustments]
 • Decupare elemente complexe cu instrumente specializate precum Pen si prelucrare cu Stamp Tool, Healing Brush sau Patch Tool. Temele ptr. acasa implica inclusiv exercitii de trucaj: plasarea unui personaj intr-un alt context sau schimbarea vestimentatiei.
 • Utilizarea elementelor necesare editarii structurilor bitmap, reesantionarea imaginilor, trasarea structurilor bitmap.
 • Efecte: Drop Shadow, Inner Shadow, Outer & Inner Glow, Stroke, Gradient Overlay, Satin, Bevel & Emboss, s.a.
 • Productia de imagini, lucrul cu imagini destinate mediului web, modalitati de optimizare elementele grafice pentru Web; tehnica pregatirii pentru tipar.

APLICATII:
Realizare coperte de carte, machete publicitare, ajustari cromatice si compozitionale pe diverse teme.

Elemente asimilate pentru Corel Draw:

 • Realizarea de ilustratii complexe pornind de la elemente de baza (curbe, linii, suprafete, contururi) / Asimilarea instrumentelor, ferestrelor si meniurilor Corel Draw in detaliu si eficient!
 • Crearea textului artistic si a celui tip paragraf (Wrap Paragraph Text; Text pe Coloane; Formatari; Potrivirea textului pe cale pentru realizarea de efecte de text sau stampile). Lucrul cu textul este explicat asa incat sa puteti realiza inclusiv machetarea revistelor sau cataloagelor respectand regulile de pregatire pentru tipar privind convertirea in curbe sau modul CMYK.
 • Desenarea si editarea curbelor Bezier (convertire, prelucrare noduri si ancore, tipuri de noduri si editari personalizate). Lucrul cu Pen Tool, Bezier, Freehand sau Shape Tool.
 • Aranjarea obiectelor (order, group/ungroup, lock/unlock, shaping – weld, trim, simplify, front minus back si altele, transformations)
 • Lucrul cu imagini Bitmap (conversia pozelor in modul CMYK, 300 DPI, explicarea regulilor de pregatire pentru tipar offset / DTP)
 • Gestionarea straturilor si a paginilor. Personalizarea si editarea paletelor de culori.
 • Importul si exportul obiectelor. Tipuri de fisiere, extensii .jpg, .tiff, .eps, .pdf asociate cu tiparul sau publicarea pe Internet.
 • Efecte: Artistic Media, Blend, Contour, Envelope, Extrude, Power Clip. Interactive Drop Shadow, Interactive Transparency Tool. Realizare gradienti, pattern-uri, texturi.
 • Realizarea de proiecte ce presupun tehnoredactare computerizata cu cadre de text si ilustratii multistrat.

APLICATII:
Realizare de obiecte vectoriale, cliparturi, creatie sau refacere sigle vectoriale.
Teme de lucru: realizare carte de vizita, stampila, refacerea (vectorizarea) unor elemente preluate ca poze dar care trebuie folosite ca elemente vectoriale, realizarea unui flyer de prezentare a unei firme, tabele.

Lucrari ale cursantilor care au absolvit acest curs

Comments are closed.

Legaturi.ro Cursuri Iasi Cursuri engleza Iasi Cursuri Germana Iasi Cursuri Grafica Iasi Cursuri Italiana Iasi Cursuri Adobe Photoshop Iasi Cursuri Corel Draw Iasi